Ολοταχώς προς 4μερη απεργία στον τύπο

Στην κατεύθυνση να προκηρυχθούν δύο κυλιόμενες 48ωρες απεργίες στα ΜΜΕ κινούνται η ΕΣΗΕΑ και το Διασωματειακό.
Πιθανότερη ημερομηνία έναρξης της  κινητοποίησης, η ερχόμενη Πέμπτη 7 Απριλίου, αν και η αρχική πρόταση ήταν η απεργία να αρχίσει την Τετάρτη 6 του μηνός και να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Κυριακής.
Η ημερομηνία προβληματίζει ορισμένους συνδικαλιστές μιας και φοβούνται ότι η έναρξή της απεργίας την Πέμπτη, θα ανοίξει τον δρόμο στους εκδότες να επιχειρήσουν να βγάλουν μεσοβδόμαδα στο περίπτερο τα βαριά φύλλα- Κυριακάτικα και εκδόσεις Σαββάτου, κλείνοντας την ύλη και τυπώνοντας από την Τετάρτη!
Δεν αποκλείεται φυσικά και το ενδεχόμενο, η Μάνια- ή κάποια Μάνια, να πει ότι αφού βγαίνουν Κυριακάτικα από την Πέμπτη, “εμείς θα βγούμε κανονικά την Κυριακή” και τότε θα ξαναγίνει το έλα να δεις.
“Τώρα ή ποτέ” λένε οι υπέρμαχοι της σκληρής γραμμής- έχουν δίκαιο αν αναλογιστεί κανείς την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον τύπο.
Δίκαιο όμως έχουν και οι άλλοι που¨, όπως πήρε κάπου το μάτι μου, σχολιάζουν με ένα στίχο του αείμνηστου Ιάκωβου Καμπανέλλη- ναι, αυτού που του έκανε αφιέρωμα πριν πεθάνει ο Μανώλης Αναγνωστάκης από τη συχνότητα του έγκυρου Mega: “Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει,
στρατιώτη μου για πόλεμο δεν κάνει”.