"Εφιάλτης" ο Ελληνοαμερικανός Πέτρος Γαλάτουλας για την Ελλάδα και τον Χρήστο Παπουτσή

O Έλληνας ομογενής Πέτρος Γαλάτουλας, επιδεικνύοντας απαράδεκτη συμπεριφορά προς την ελληνική κυβέρνηση, "έκοψε" από τη λίστα των καλεσμένων εκδήλωσης...

...που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, τον υπουργό προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Έλληνα πρωθυπουργό και την Ελληνική κυβέρνηση.
Ο ΓΓ του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας με το "έτσι θέλω" αποφάσισε απαγορεύσει στον Έλληνα υπουργό να παρευρεθεί στην εορταστική εκδήλωση στην οποία έδωσαν το παρών και μίλησαν οι βουλευτές που εκπροσωπούν το Κοινοβούλιο στους εορτασμούς της Ομογένειας για την Εθνική Επέτειο.
Ο κ. Παπουτσής, φανερά ενοχλημένος, κληθείς να απαντήσει για το εάν θα παρευρισκόταν στην επίσημη εκδήλωση είπε χαρακτηριστικά: "Πώς να έρθω σε μια εκδήλωση την στιγμή που δεν έχω προσκληθεί; Εσείς πάτε κάπου απρόσκλητος;".

Η γενική Πρόξενος Άγη Μπαλτά επιβεβαίωσε την είδηση και έθεσε τα ακριβή γεγονότα ενώπιον του Γ' Αντιπροέδρου του ΔΣ κ. Δημήτρη Δημητρίου και του μέλους και αντιπρόσωπο στην Ομοσπονδία, Θεόδωρου Παυλάκου.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η ένταση συνεχίστηκε και κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στον Άγιο Δημήτριο όταν ο κ. Γαλάτουλας, πραγματοποιώντας "αντίποινα" αγνόησε επιδεικτικά και τη γενική Πρόξενο κ. Μπαλτά, την οποία είχε επίσης αφαιρέσει από τη λίστα των καλεσμένων, λόγω του ότι επιβεβαίωσε την ανάρμοστη συμπεριφορά στο πρόσωπο του υπουργού.
Αποτέλεσμα ήταν η κυρία Μπαλτά αφενός μεν να αναγκαστεί να παρευρεθεί στην εκδήλωση "απρόσκλητη", αφετέρου δε να μην καταφέρει καν να χαιρετήσει στην εκδήλωση, όπως και τυπικά ορίζει το πρωτόκολλο.
"Ηταν μια γραφειοκρατική παρεξήγηση"!
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, Ηλίας Τσεκερίδης μαζί με το γ.γ. Πέτρο Γαλάτουλα, μετά από τις έντονες αντιδράσεις ομογενών και ανωτέρω παραγόντων της Ομογένειας, ζήτησαν συγγνώμη  από τον υπουργό για το ατυχές συμβάν, αποδίδοντας το γεγονός σε "γραφειοκρατική παρεξήγηση".
Ωστόσο, ο θόρυβος και οι αντιδράσεις της Ομογένειας δεν έχουν σταματήσει ακόμη και σήμερα, ανήμερα της ημέρας της παρελάσεως στην 5η λεωφόρο.
Ο Δημήτρης Δημητρίου, εκπρόσωπος της μειοψηφίας στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης  σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
"Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό εκ μέρους του γ.γ. Πέτρου Γαλάτουλα. Μας έχει συνηθίσει δυστυχώς σε ανάλογες αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες. Το καταδικάζουμε απερίφραστα! Όλοι μας ως Ομογένεια!
Ζήτησα προσωπικά από τον υπουργό να λήξει το θέμα και να τιμήσει με την παρουσία του όλες τις επόμενες εκδηλώσεις ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως και του Πρωθυπουργού. Τον παρακάλεσα ενώπιον και της γενικής Προξένου να θεωρήσει λήξαν το ατυχές περιστατικό. Υποσχέθηκα ότι θα φέρω το θέμα στην Ολομέλεια των αντιπροσώπων της γενικής συνέλευσης του Οργανισμού, καθώς και στο Δ.Σ. Η Ομογένεια δεν εκφράζεται και δεν εκπροσωπείται μεμονωμένα από τέτοια περιστατικά. Τον κύριο Γαλάτουλα τον έχουν καταγγείλει αρκετοί ομογενείς για πολλά ζητήματα, τα οποία παραμένουν ανοιχτά. Το ίδιο έχει καταγγελθεί και από στελέχη της Ν.Δ.
Δεν μας εκφράζει αυτή η συμπεριφορά. Σας διαβεβαιώ  ότι αυτή του η στάση- να αποκλείσει τον υπουργό αυθαίρετα για να φανεί ο ίδιος στη συγκεκριμένη εκδήλωση- είναι καταδικαστέα από όλη την Ομογένεια. Το ίδιο καταδικαστέα είναι και η πράξη του να αγνοήσει επιδεικτικά και την γενική Πρόξενο κυρία Άγη Μπαλτά στην εκδήλωση του Αγίου Δημητρίου την Παρασκευή το βράδυ. Η κυρία Μπαλτά, η γενική Πρόξενος της Ελλάδας είναι άτομο γενικής αποδοχής στην ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ, το οποίο χαίρει εκτίμησης και εμπιστοσύνης όλων μας. Την περιβάλλουμε όλοι μας με αγάπη.
Είναι ο δικός μας άνθρωπος σε κάθε στιγμή. Λυπάμαι πολύ για ότι έγινε και ζητώ προσωπικά συγγνώμη εκ μέρους της Ομογένειας για το ατυχές περιστατικό το οποίο προσβάλει όλους του Έλληνες της Αμερικής και το Διπλωματικό Σώμα.  Όταν έρχονται εδώ εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου ανεξαρτήτως αξιώματος, χρώματος και ιδεών για εμάς είναι οι συμπατριώτες μας. Τα αδέρφια μας. Ιδιαίτερα τώρα που η χώρα πρέπει όχι μόνο να δείχνει αλλά και να είναι ενωμένη. Ειλικρινά ζητώ την κατανόηση εκ μέρους όσων αντιπροσωπεύω στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, που είναι ο μεγαλύτερος εκτός Ελλάδας οργανισμός. Το θέμα θα το λύσουμε εσωτερικά μέσα στον Οργανισμό. Έχουμε διαδικασίες και καταστατικό , που κάποτε θα πρέπει να λειτουργήσει και προ πάντων νόμους στους οποίους υπάγεται ο Οργανισμός".