Η Αριάνα Χάφινγκτον, το επόμενο βήμα και ο... μουσακάς

Σε ένα ελληνικό εστιατόριο για να λύσουν τη μεταξύ τους παρεξήγηση προσκάλεσε τον διευθυντή της εφημερίδας Νιου Γιορκ Ταιμς, Μπιλ Κέλερ, η διάσημη Ελληνοαμερικανίδα μπλόγκερ, Αριάνα Χάφινγκτον...

Η 61χρομη ομογενής που με την ιστοσελίδα της Huffington Post άλλαξε τα δεδομένα της ενημέρωσης στις ΗΠΑ σε συνέντευξη της στην Νιου Γιορκ Τάιμς απάντησε στην καυστική κριτική που της άσκησε ο Μπιλ Κέλερ όταν ο τελευταίος συνέκρινε το site της με τη σομαλική πειρατεία.
«Αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι δεν έφερε ούτε ένα απλό αποδεικτικό στοιχείο. Εννοώ ότι μας κατηγόρησε για κλοπή και πειρατεία και αυτό πρόκειται για μία βαριά κατηγορία. Ωστόσο αν πρόκειται να κατηγορήσεις τη δημοσιογραφική μας ομάδα για κλοπή και πειρατεία και ακολουθείς δημοσιογραφική δεοντολογία οφείλεις να φέρνεις αποδείξεις».
«Ποιό είναι το κατάλληλο μέρος για να λυθεί η παρεξήγηση» τη ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Ένα ελληνικό εστιατόριο» απάντησε εκείνη. «Μα, το θεωρείτει ουδέτερο έδαφος;» απόρησε εκείνος γνωρίζοντας την ελληνική της καταγωγή... «Νομίζω ότι θα το λατρέψει. Θα γευτεί την ελληνική ζεστασιά που όλοι αγαπαμε».
Η συνέντευξή της στους κυριακάτικους Τάιμς είχε τίτλο: «Το επόμενο βήμα της Αριάνα Χάφιγκτον». Στην ερώτηση γιατί αποκάλεσε τον πατέρα της ως «ανθρωπο εφημερίδας» η Αριάνα απάντησε πως μεγάλωσε με τον πατάρα της που ασχολήθηκε με μικρές εφημερίδες στην Ελλάδα. «Καμιά δεν επέζησε. Ίσως γι' αυτό δεν είχα ποτέ την επιθυμία να εκδώσω την Huffington Post», την οποία σημειωτέον πρόσφατα μοσχολοπούλησε στην AOL για 231,5 εκατομμύρια ευρώ! Στην παρατήρηση ότι πολύς λόγος έχει γίνει για το θάνατο της έντυπης δημοσιογραφίας και πως συχνά κατηγορήθηκε γι’ αυτό είπε: ” Δεν σκότωσα τις εφημερίδες νταρλνιγκ, Δεν ήταν η Huffington Post.
Η Αριάνα Στασινοπούλου γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1950 στην Αθήνα, φοίτησε στο πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ και το 1980 εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ. Το 1981 παντρεύτηκε τον πρώην βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και εκατομμυριούχο Μάικλ Χάφινγκτον, ενώ παράλληλα συνέχισε τη συγγραφή βιβλίων αποκομίζοντας αρκετά έσοδα.
Το 1997, όταν ο σύζυγός της αποκάλυψε δημόσια πως ήταν αμφισεξουαλικός, η Αριάνα πήρε διαζύγιο, τις δύο κόρες τους και μεγάλο μέρος της περιουσίας του.
Το 2003, ως ανεξάρτητη υποψήφια διεκδίκησε ανεπιτυχώς τη θέση του κυβερνήτη της πολιτείας Καλιφόρνια. Στη συνέχεια, μετεξελίχθηκε σε μια από τις ισχυρότερες γυναικείες παρουσίες στον χώρο των αμερικανικών ΜΜΕ.